Gînduri la rece

Mă gândesc și eu ce fac în această viață scurtă și plină de oportunități. Am terminat anul trecut masterul în București și nu reușisem să mă angajez decât pe un post de agent imobiliar. Nu mi-a convenit și m-am întors acasă, în Moldova, unde găsisem un post vacant de funcționar public la Consiliul Raional. Nu a fost greu să trec de concurs, dar pe urmă când am văzut cât primesc a început să-mi scadă entuziasmul. Mă angajasei și în altă parte part-time, dar nici așa nu reușesc să-mi câștig existența cum trebuie. Femeia de care mă îndrăgostisem mi-a dat papucii. O cred și eu, nu poți trăi cu cineva care are un salariu mizer ca și tine.
Acum mă simt ca un voluntar în propriul oraș natal, unde nu ai salariu, ci o îndemnizație mică cu care să poți trăi de azi pe mâine. Noroc de mama care este profesoară și este de acord să facem schimb de carduri, cel puțin ea câștigă binișor. Culmea este că și tata va deveni pensionar și va avea o pensie mai mare decât salariul meu. Aș vrea să aplic la un master în străinătate, dar și acolo ai nevoie de minim 18 luni ca funcționar public (un program de la CEU), așa că va trebui să aștept încă vreo 9 luni.
Am înființat un ONG, dar și acela cere bani și resurse, un site , http://www.telenestionline.md ,dar și acesta tot cu bani se înregistrează și se găzduiește. Îmi vine și mie să las totul baltă și să plec de unde am venit, ori poate ca un muncitor necalificat printr-o țară din UE (am cetățenie română), dar mă gândesc că așa pierd cele 9 luni unde am muncit aici și rămân doar cu o experiență neterminată și iarăși voi avea sentimentul că cedez prea ușor.
Acum, după cele aproape 9 luni muncite, realizez că aproape nimic nu am făcut din ce mi-am propus, nemaivorbind că voi schimba ceva. Nici un teren de baschet normal nu am, iar acel care este pentru a-l repara am nevoie de vreo 10 mii de dolari, iar donorii internaționali nu mai doresc să dea bani pentru infrastructura locală.
Mai pe scurt, cred că voi aștepta alte 9 luni, apoi aplic la master, plec și eu undeva peste mări și țări, dar mă întorc cu alte forțe după  2 ani.


2 comentarii on “Gînduri la rece”

  1. Petru spune:

    Curaj Anrei!!!, nu esti unicul care a trecut sau trece prin asta

  2. noiscriem spune:

    o să treci și peste aceasta


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s