23 februarie- ziua Armatei Sovietice

Ziua Armatei Sovietice în Republica Moldova este foarte controversată. Astăzi de dimineață bărbații care au făcut armata înainte de 91 au motiv de a bea și a-și aminti timpurile când erau soldați sau ofițeri.
Desigur, pentru cei mai tineri nu înseamnă multe lucruri, doar își amintesc de părinții și bunicii lor care și ei au pierdut vreo 2-3 ani din tinerețe fiind în slujba statului, trăind în condiții mai puțin igienice și mâncând la fel. Îți amintește de armata Moldovei, dar aici nu există tehnică în general, nemaivorbind de cea militară.
Armata sovietică a reprezentat o forță cândva, și faptul că ne amintim de ea înseamnă mult. Atunci când cineva povestește despre acele evenimente care au avut loc în Afghanistan, Vietnam inspiră o admirație și interes, dar se vede că mulți din ei nu au dorit să participe la acele evenimente și au fost forțați să poarte arma în mâini.

Astăzi de dimineață am auzit cum se felicitau între ei oamenii mai în vârstă care au slujit în Afghanistan. Comentarii peste comentarii, iar cel mai pragmatic mi s-a părut următorul : „Măcar să-mi fi dat o sută de lei”. Alții povesteau cum cineva era deja beat de dimineață.
Sărmanii oameni, principalul lucru care-l vorbesc politicienilor, dar și oricui : „Bani”, un pragmatism care doare.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s