La mare

Acum e iarna, ninge afară, dar eu tot am rămas cu gândul la vara care a trecut și la marea unde m-am scăldat.

Eram prin august în biroul meu și mă gândeam ce-ar fi dacă aș lua rucsacul și  aș pleca la mare.  Aveam în față un mini-concediu, venea ziua independenței și alte sărbători, adică aveam vreo 5 zile libere. Așa că am luat rucsacul, cortul, ceva bani și am pornit la drum, doar mă aștepta marea.

În autobus spre Chișinău m-am întâlnit cu un vecin care mi-a povestit despre armată. Cel mai hazliu a fost că a fost și la păscut vacile acolo, am fumat o țigară și mi-a urat drum bun. Așa că de la gara de nord am ajuns la cea de sud și deja eram în autobusul spre Constanța. Maxi-taxi, ori mai bine zis rutiera, era plină de tineri care se îndreptau spre litoral. Cei drept, cam toți erau de bani-gata și mergeau în stațiuni, nu ca sălbaticul – la cort. În fine, nimeni din ei nu avea drumul în Vama – Veche, doar eu mergeam într-acolo.  Așa că am luat autobusul spre Vama Veche, și în 2 ore eram pe litoral. E frumoasă senzația când ajungi și simți mirosul de mare, de alge, iar în jur mișună oamenii, simțindu-se liberi și zâmbind.

Am ales un loc pentru cort mai îndepărtat de restul, nu-mi place să am vecini gălăgioși, dar  înspre seara deja eram în conjurat de alte corturi. O oră mi-a luat să-l fac de unul singur- era un vânt puternic care-mi stânjenea munca. Așa că mai târziu, după ce m-am săturat de scăldat, m-am băgat în cort citind o carte. La un moment dat aud un glas cunoscut- era colega de cămin cu care ieșeam la o țigară în fața căminului la Moxa C. O blondă simpatică, cu care mă împrietenisem. Era cu colega de cameră. Așa că am mers la o bere, iar seara la discotecă. Au început să-mi povestească multe chestii, vrute și nevrute, care m-au șocat. În fine, reieșea că femeile nu caută sex, ci doar aventuri fără contacte intime. Oricum, astfel ele povestesc ca să nu pară femei ușoare, pentru că societatea în care trăim e bolnavă de prejudecăți, iar eu nu judec oamenii.

Înspre seară au venit și prietenii mei de prin București, tot moldoveni, dar care nu s-au întors la vatră. Unul din ei, Alin, e moldovean din Moldova Românească, dar vorbește fix ca și noi, utilizează rusisme, și e căsătorit cu o moldoveancă de-a noastră. E foarte hazliu, și se împrietenise cu un polonez, care era prin trecere, la cei 17 ani ai lui se plimba prin lume făcând auto-stop. Cu ei m-am îmbătat în seara aceia, admirând natura și stelele. Erau pe-acolo tot de-ai noștri, un cuplu care vroiau cărți, în realitate iarbă, dar noi nu suntem animale ca să rugumăm așa ceva, ci oameni, așa că le-am întins o carte, și ei au început să râdă, deoarece în realitate vroiau altceva.

Polonezul, un tip foarte deștept, vorbea cu Alin, românul care poate vorbi ca și noi, românii basarabeni, cu toate că e de dincolo de Prut. De la politică la femei, la chestii peste chestii. Interesant este când circuli astfel prin lume, vezi multe lucruri interesante, dar există și riscuri.

Din București au venit 5, Alin, soția lui, Igor, prietenul meu programator, și un cuplu din care doar pe ea o cunoșteam. Tipul fotografia tot ce prindea, avea o pasiune pentru fotografiat soră cu nebunia. Se vedea după el că s-a plimbat prin lume, ori părinții au fost diplomați, ori a obținut vreo bursă când a fost student. Oricum, prima noapte a fost așa, mai tristă, erau și obosiți de pe drum. Uitasem să vă zic- eu aveam o zgârietură la picior, pe care vroiam să o tratez cu iod, dar pe urmă am aflat că sunt alergic la așa ceva. Așa că în loc să mă ajute, ea tot creștea și mă cam pișca urât de tot când mergeam în apă.

A doua zi am făcut plajă, ne-am plimbat, am umblat de colo-încoa, și am admirat femeile dezbrăcate. Nu erau multe, dar nici puține. Seara am făcut mici, am umblat un pic după lemne. Eu eram obosit și plin de durere din cauza rănii. Duminică au plecat și ei, dar și-au luat rămas bun, nu ca și cele două femei care nici salut nu mi-au zis.

Eu, abia târâindu-mă, m-am întors acasă, unde am primit tratament și o odihnă binemeritată. Oricum, la vară cred că o să mă pornesc iarăși undeva, la mare și la munte, că mai târziu apar obligațiile, și se termină viața frumoasă.

 

 Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s