Gata a trecut, dar nu si nebunia

Astăzi au fost afișate rezultatele alegerilor, așa că am respirat ușor gândindu-mă că gata, am scăpat de o nebunie. Adevărul că tot eram întrebat de șeful de partid și de la muncă  aproape în fiecare zi- ce facem, unde găsim oameni ca să votăm. De astăzi vorbim mai puțin de politică și facem o pauză până la locale, când vom începe să muncim pentru noi.

La mine în raion majoritatea au votat PLDM-ul. Cei drept, și primarul orașului, și președintele de raion sunt din acest partid, așa că a fost utilizată din plin resursa administrtivă în campania electorală. Dumnezeu cu ei, am înțeles că președintele de raion are un loc călduț asigurat în vreun minister, doar peste 15 mii de voturi a adus din raion. Funcționarii publici mai în vârstă ce sunt și membri de partid au respirat mai ușor – vor fi menținuți pe poziție până când vor muri. Nu am nimic împotriva lor, dar pe lângă faptul că se încalcă legislația dacă muncesc mai mult de 3 ani ca funcționari publici după ce au ieșit la pensie, în această eră a tehnologiilor informaționale nu cunosc și nu doresc să știe cum să utilizeze un computer, cel puțin pe post de procesor de texte.

În concluzie, la nivel raional alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 nu au adus nici o schimbare.  Totul e pus la conservare (nu se face nimic).


4 comentarii on “Gata a trecut, dar nu si nebunia”

 1. ghitza spune:

  buna treaba a facut primarul..te-ai gandit ca MAE a contribuit cel mai mult la faptul ca AMN nu a trecut pragul electoral? nu sunt fan AMN pentru ca in teritoriu au bosorogi pe care tu i-ai descris foarte bine..dar acum cel mai important pentru Moldova este ca partidele democatice sa realizeze majoritatea de 61 mandate pentru ca tot din banii nostri vom plati si organizarea urmatoarelor anticipate…

  • gawryk spune:

   Eu doar am scris ceea ce am auzit si observat. Problema nu este in bosorogi, ci in sistemul creat. Intotdeauna vor exista oameni care vor parazita sistemul, daca acesta este incomplet.

 2. ghitza spune:

  sistemul a fost creat de sovietici, iar urechean a pastrat aceiasi oameni cu mentalitatea invechita. totusi nu inteleg care-i strategia MAE? probabil ca daca faceau o coalitie cu PNL si AMN ar fi trecut pragul si acum comunistii ar fi fost istorie:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s