Satele din imprejurimi

Stau și mă gândesc câte o dată că eu, ca un locuitor rebel al raionului Telenești nu am fost nici o dată în majoritatea satelor din raion. Cunosc doar câteva, unde au locuit bunicii mei, pe unde treci când mergi la Chișinău ori Bălți, și atât. Adevărul este că nu prea ai ce vedea, doar case vechi care abia se țin, construcții nefinalizate din perioada sovietică, și atât, nimic mai mult, poate doar în unele locuri case mari și frumoase, clădiri ale administrației mai bine amenajate, centre pentru tineri, dar astea sunt puține.

Într-o zi colegul meu de muncă m-a rugat să-l duc cu mașina până la Văsieni, un sat de care auzisem eu, dar nu am fost nici odată acolo. Așa că am fost de acord să-l duc. Păcat că nu am făcut niște poze,  mă grăbeam să ajung mai repede acasă pentru că zăbovisem în biblioteca comunei și se făcea noaptea. Apropo, au cărți interesante și multe sunt în grafia latină. Desigur, nu văzusem nici un cititor.

Soția colegului meu este din acel sat și au înființat un centru de asistență și intervenții comunitare. Nu știu foarte multe lucruri, doar că au câștigat un proiect și au reușit să creeze niște locuri de muncă. Mă gândeam că poate și eu cu timpul aș putea scrie proiecte și aș face niște lucrări pentru ridicarea nivelului de trai, dar o să mai dureze mult până o să pot face așa ceva.

Astfel, am decis ca în viitorul apropiat să vizitez satele vecine, să mai fac niște poze și să le pun pe acest blog, dar vine iarna, iar oamenii nu prea ies din case, și omătul înfundă drumurile.

 

 Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s