Banii si femeile

Femeile sunt niște ființe care au o slăbiciune mare pentru bunăstarea socială, iar cât mai mulți bani pentru majoritatea din ele înseamnă acest lucru, iar excepțiile sunt puține. Chiar dacă ești un bărbat deștept, poate arăți bine, dacă nu ești „o mașină” care să producă o cantitate suficientă de bani – ești un nimeni.
Totuși mă gândeam la cele spuse de bunicul cu mult timp în urmă, când a reușit să ridice o casă, să crească doi copii, în condiții mizere, dar a reușit din plin. Doar la început, după cum spunea el, s-a mutat într-o casă cu pereții de lut, iar bunica nu i-a reproșat că nu are mașină și confortul de acum.
Făceam o comparație cu femeia de acum, care este mai deșteaptă, mai informată decât acum 50 de ani, dar care mai ales în Moldova așteaptă să-i cadă din cer un arab pe un cal alb care să o facă prințesă. Nu neapărat arab, bogat să fie și să o ducă bine.
Astfel misoginismul deja a devenit un lucru normal pentru bărbații care observă aceste lucruri. Este un contrast puternic între aceste 2 lumi, cea a bunicilor și a noastră. Într-adevăr, are loc un progres științific, o evoluție, ne folosim de tehnologii informaționale, dar un lucru nu este cert – ce urmași noi vom crește ? Niște copii care primul cuvânt care-l vor învăța vor fi bani, iar al doilea mulți ?

Dacă ne referim la cazul particular Republica Moldova – lucrurile stau și mai grav. Desigur, relațiile sunt bazate pe dragoste, dar fără fundament financiar nici aici nu ai unde să mergi. La noi au loc ceremonii fără sens doar pentru respectarea tradiției care înseamnă o mare cheltuială de bani-nunțile, cumătriile. Cum zice un filosof contemporan : „Nunta, acolo unde bărbatul se face că este îndrăgostit, iar femeia că este virgină, și se mint unul pe altul„.
În sfârșit, sunt și momente unde dragostea învinge, dar acestea sunt rare, însă în mod paradoxal,există și astfel de situații, dar există.


One Comment on “Banii si femeile”

  1. Irisha spune:

    Iubim, iubim baietii buni. Iar daca mai au si bani pe deasupra, why not, nu? 😛

    La multi ani! Sa fii iubit!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s