Societatea in care traim

   Trăim într-o societate defectă. Ne conduc oamenii frustrați care au dorința de afirmație mai mare decât cea de sex. Banii sunt tot ceea ce contează, iar valorile umane se reduc deseori la bani. Dacă ai bani, te admiră toți, dacă nu, ești considerat un frustrat și un singuratic. Deseori sunt întrebat dacă acest blog îmi aduce bani, și dacă nu, care este rostul lui ? Calmez nevoia de afirmare este răspunsul meu.

   Mă gândesc să emigrez. Mă intreba un domn cum ar fi să trăiești cu 16 milioane pe lună ( 530 de dolari SUA) ? E IT-ist și câștigă bine. De ce ăla are o grămadă de bani, pe când profesorul care nu mai poate de oboseală de atâta de predat are un salariu mai mic decât norma lui ?  Pentru că trăim în junglă.

   Societatea este condusă de bărbați, dar în spatele lor stau femeile. O să le vină și  lor să conducă în viitorul apropiat, sunt mai multe și deja ocupă poziții cheie în societate. O să vedem atunci ce se va întâmpla, că până acum sunt vreo 3o de state din 200  o duc mai bine, restul stagnează. Eu cred că va fi mai rău, doar în spatele fiecărui bărbat a stat o femeie, ele au decis cică.


2 comentarii on “Societatea in care traim”

  1. o fata spune:

    adik vrei sa spui, ca de fapt tot femeile sunt de vina? sau cum?…imi pari putin misogin aici, si nu mi place… andrei andrei!!!!

  2. Oxana spune:

    Societatea in care traim azi ne ofera o multime de oportunitati. Depinde de noi daca avem capacitate, ambitie si dorinta de a le valorifica. …” vreo 3o de state din 200 o duc mai bine, restul stagnează.” Dar care sunt acele 30 de state norocoase? Sunt tarile in care femeile si barbatii sunt egali si participa in egala masura la dezvoltarea societatii in care activeaza. Din contra, tarile cele mai mizerabile sunt cele in care drepturile femeilor sunt neglijate sau asuprite. Recent am citit o carte in care se analiza clutura musulmana in comparatie cu cea occidentala. Autorul incerca sa raspunda la intrebarea de ce Orientul Mijlociu e ata de inapoiat si continua sa stagneze in comparatie cu occidentul crestin. Unul din motivele elucidate este faptul ca in orientul mijlociu femeile pratic nu participa in domeniul public. Interesele si nevoile lor sunt ignorate. In acest caz, cum poate o societate sa se dezvolte si sa functioneze pe deplin atunci cand jumatate din membrii sai sunt ignorati?
    Din fericire asta nu e cazul nostru. Noi traim in alta parte a lumnii in care afrimatia ca in spatele fiecarui barbat e o femei e un cliseu anacronistic in opinia mea. Desi femeile si barbatii au diferiti „algoritmi” de gandire, in acelsi timp se completeaza reciproc. Si asta conteaza. Prefer sa gandesc ca atunci cand oamenii in societate vor avansa dupa merit indiferent de gender sau alte criterii rusinoase, atunci avem speranta ca profesorul rupt de oboseala va avea un salariu ce va corespunde efortului si aportului pe care il aduce in societate. Pana atunci, nu ne ramane decat sa luptam pentru un viitor mai luminos si o societate cu valori sanatoase, altele decat cele materiale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s