Cum am stat la munte

După ce am venit din Alaska, m-am decis să mă înscriu la o școală de ghizi montani. În Alaska, din cauza programului supraîncărcat, reușisem numai o dată să mă urc pe munte, așa că îmi doream să escaladezi munții. În București sunt multe școli de ghizi montani, în ASE erau multe standuri, așa că m-am decis să mă înscriu eu cu încă doi prieteni.

Au început cursurile teoretice, unde nu ne învățau foarte multe lucruri teoretice, ci mai mult chestii practice,  ca atunci când ajungem pe munte să ne putem descurca și să nu ne accidentăm pe acolo. Mergeam pe munte în fiecare lună, la un sfârșit de săptămână, pe bani puțini, dormind în cabane ghemuiți, transpirați, după o seară lungă plină de cântece de munte și vin fiert (izvar).  Când ne întorceam înapoi, adormeam și simțeam cum oboseala ne cucerește, dar eram fericiți pentru că nu am pierdut un weekend acasă, în fața unui calculator, pierzând timpul.

   Școala de ghizi montani presupunea și organizarea unui cantonament, adică să stai timp de o săptămână la munte, să dormi într-o cameră de fete,  să bei țuică noaptea în pat, colega de cameră o are de la tatăl ei care o prepară acasă, să te trezească la 3 dimineața și în 2 minute să fii gata pentru o orientare cu lanterna și harta în mână.  Desigur, organizarea la noi  la români nu este foarte perfectă, dar nici una din cele mai proaste. Pe urmă am dormit și în cort, și în adăpost făcut în 2 ore. Îmi amintesc că la sfârșit când mă întorceam în București nu mai puteam de oboseală, am dormit mult după aceste trăiri plăcute.

   Eu am fost crescut la țară, dar într-o familie de intelectuali. Desigur, nu am munte la mine în orășel, dar natură din plin. Muntele față de pădurea, câmpiile unde am copilărit eu nu valorează mai mult, pentru că atunci eram copil, iar muntele l-am văzut cu ochi de om matur.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s