Baschet cu Moldoveni si Romani

    Eu sunt înnebunit după baschet. Nu sunt jucător profesionist, am unele probleme cu sanatatea, dar streetball-ul este jocul în care excelez. A venit primăvara și mergem la baschet pe terenul care este aproape de cămin. Așadar, am ajuns acolo împreună cu colegii mei de cămin. Jucau pe teren fotbal frații romi și băiețașii de cartier, că este și teren de fotbal. Noi îi admiram cum se certau între ei și se înjurau, mai ales că era unul dintre  băiețași care semăna cu un coleg din cămin și îi ziceam că e soția lui. 

   Am rămas uimit că unul dintre ei ne-a întrebat dacă vrem să jucăm baschet și mai joacă  2 meciuri și pleacă, să ne lase pe noi. Eu nu sunt rasist față de țigani, ei sunt ca negrii în USA, dar o duc și mai rău pentru că România e cu mult mai săracă și din cauza unei vieți mai grele sunt și ei mai nepoliticoși.  Așadar, după jumătate de oră am început să jucăm baschet.  La un moment dat au venit 3 tipe, din care una a jucat baschet cu noi. Era destul de scundă, dar marca foarte bine. După primele vorbe rostite de ea mi-am dat seama că este de pe undeva din Bălți. Am zis că bine mai joacă moldovencele. Am mai avut experiență că jucam împotriva surorii mele în clasa a VI-a, când era mai înaltă decât mine, dar și cu alte ocazii. Nu am reușit să schimb vreo 2 cuvinte că a plecat repede.

  Pe urmă au venit 2 tipi care jucau fix ca și moldovenii. Să precizez cum se joacă în Moldova pe la sate, care mai știu să joace : au brațele larg deschise când vrei să-i ocolești și te cuprind. Românii te împing și încearcă să-ți fure mingea. Noi suntem mai ospitalieri. La un moment dat mă enervasem că frații mei de cruce din cămin nu se prea mișcau. Unul din tipi, care nu era din cămin și suspectam că este și el din Moldova, mi-a zis că el nu vrea să ia bătaie. Nu știu de unde a dedus așa ceva, poate din cauza mea, care eram nervos, și a ticului verbal al unui coleg de cămin căruia într-un minut într-o convorbire i-am numărat vreo 12 prostii. Așa vorbește el, cred că se simte mai liber.

  Am vrut să-l calmez pe tipul fricos , și l-am întrebat de unde din Basarabia e. A zis că nu este din Moldova, și de unde am dedus așa ceva. Era evident, chiar dacă lălăia, se vedea că e din Basarabia. Noi rostim L mai puternic, românii mai moale. Mi-a zis că a învățat în Brașov și a mai preluat accentul. Celălalt tip era mai tăcut, dar a zis că e și el din Moldova, cel care a zis din Brașov, dar parcă în glumă.

  La un moment dat am decis să ne întoarcem în cămin, și discutam de unde este tipul. Chiar unul din cămin a început să zică că tipul este din Constanța, altul zicea că este de la el, din Onești, și important este că ambii l-au văzut prin oraș pe la ei. Eu le-am zis istorioara mea, că cei 2 colegi au stat pe bancă când am vorbit cu adversarul meu de la baschet și fără origini.

   Nu am nimic cu cei care își ascund originile, fiecare decide ce este mai bine pentru el, dar ei nu merită respect. Nu sunt sigur dacă tipul este moldovean, nici nu mă interesează, fie și străin, dar dacă presupunem că este din Moldova și lălăiește ca să demonstreze ceva, care mă depășește, eu nu pot să-i acord respectul meu. Poate nici nu are nevoie.


One Comment on “Baschet cu Moldoveni si Romani”

  1. unu spune:

    :))
    de acord cu tine Gawryk, tre să ne respectăm originile 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s