Oborul în Bucuresti

Oborul este o regiune în București ca toate celelalte. Are piață, un cămin studențesc, unde am stat eu, cămine pentru familiști, blocuri în construcții și fosta Mecanică Fină. Când am ajuns pentru prima oară acolo am rămas șocat. Este aglomerat și aproape fiecare om încearcă să-ți vândă ceva, de la cărți la țigări și telefoane.

Oborul nu este nici mic, dar nici mare, dar mulțimea care se înghesuiește pe acolo sigur nu încape în acest spațiu mult prea mic pentru ea. Am fost și eu pe acolo mai recent, ca să-mi fac cumpărăturile în Kaufland, apoi să mă întorc în piață și să cumpăr ceva mai ieftin. Am trecut pe lângă polițiști, iar de la 5 metri de ei mă abordase un țigan pe semne că vroia să-mi vândă un super telefon.  Mai încolo stăteau cei cu țigările care vindeau la super ofertă, adică la cartuș țigări strigând puternic. Mi s-a părut destul de sumbră situația dată, și eu care credeam că datorită faptului că România este în UE aici nu se mai ia mită, cel puțin la un anumit nivel, domnii polițiști au salarii bune și nu se încumetă să-și pună acești bani în buzunar care vin din economia subterană, dar am greșit amarnic. Cât timp țigările vor fi cu mult mai ieftine în Ucraina și Moldova, atâta se va dezvolta acest comerț ilegal care le aduce unora un profit enorm, dar și colegii mei de cămin sunt fericiți că au de unde să-și cumpere un pachet de țigări mai ieftin, aproape la jumătate de preț.

Din această perspectivă, a economiei subterane, România este pe același nivel cu Moldova, numai că în Moldova nu prea există economie în general.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s