Prietena mea Kyskaa

Începeam anul 2 de facultate și duceam o lipsă acută de fete. Eram aproape disperat, dar mă țineam bine, îmi puneam speranța că printre noile venite în cămin de anul întâi, îmi voi găsi pe cineva. Vara care trecuse fusese una foarte plictisitoare. Am stat acasă și mi-am ajutat părinții la muncă la câmp, și în afară de câteva ieșiri la bere în oraș nu am făcut nimic. Ba da, făcusem și școala de șoferi, unde aveam și o tipă în grupă, dar era aproape căsătorită. La mine în orășel este foarte trist cu privire la fete. Nu-mi place pentru că raportul fete băieți este 1:2, și dacă apare una mai buna și este prietena ta, trebuie să fii foarte atent.
Să revenim la anul 2 de facultate, am reușit să mă angajez la negru într-o hală de ansamblat termopane. Era foarte greu, dar aveam o presimțire, ceea ce și se întâmplase, tata își pierduse locul de muncă. Dimineața eram la facultatea, iar după-amiază până noaptea târziu în hală împingând geamuri. De ziua firmei, când primisem și salariu, m-am îmbătat tare(din banii firmei) și mi-a fost rușine să mai dau cu ochii cu colegii de muncă, și am renunțat la job. În fine, îmi mai ziceau și ceilalți din cameră să mă țin de școală. Uite atunci am întâlnit-o pe Kyskaa, ce înseamnă din rusă pisica. În cămin atunci aveam chatul nostru intern, comunicam între noi și fata cu numele Kyskaa tot încerca să se alipească de cineva, mai pe scurt pescuia noi cunoștințe. Era anul întâi și aflase de mine prin altă colegă de cameră, care mă cunoștea și mi-a făcut publicitate. Așa că am rezistat tentației un timp, dar pe urmă am intrat cu ea în vorbă. Eram verde, nu știam că mi se întinde o capcană și lecția pe care urma să o învăț era una foarte importantă, dar și foarte dură. Așadar, culmea că intrase cu mine în vorbă pe DC++, un program de downloadat filme si fișiere tot din cămin. A intrat pe canalul principal, și m-a întrebat ceva, eu am început să vorbesc cu ea. Eram atât de entuziasmat că nu am văzut că chatul nostru nu era privat, ci văzut de toți, și i-au dat kick. Eu eram reparatorul de Windows, fetele se adresau la mine și le reinstalam windows-ul. Colegul de cameră, care nu era liber (cu femeie general), făcea glume, cum sună când zic „merg la domnișoara X să le reinstalez Windows-ul”, dar le ajutam, și nu ceream nimic în schimb. Uite a venit și Kyskaa la mine să-i reinstalez windows-ul la laptop. Vorbea cu toți din cameră, radia pe lângă noi, și chiar mă sărutase. Căminul fiind populat de basarabence, eram ca un sat mic din Moldova, și astfel am aflat că are un prieten cu care este demult. Am zis că nu mă bag, cu toate că era frumoasă și deșteaptă la prima vedere. Ea tocmai se certase cu prietenul ei care îi spărsese adresa de e-mail, și pe urmă i-a trimis parola într-un mesaj. Mi s-a părut destul de comic, dar am calculat greșit că ei s-au despățit. Am început să duc o viață de cămin lângă o blondă, care mă mai trimitea noaptea să îi cumpăr ceva dulce că avea probleme cu inima, îmi gătea seara, la început mie și la toți colegii de cameră, pe urmă numai mie. Am crezut că l-am apucat pe Dumnezeu de coadă, dar coadă are Diavolul.
Mie îmi place la nebunie muntele, am o pasiune pentru el. Ea trebuia să meargă pentru o zi la munte pentru prezențe la sport, așa că eu am decis să mergem împreună. Între timp se împăcase cu prietenul ei. Eu am aflat chiar de la ea, si i-am propus chiar să rămânem amici. Ea a început un joc de cuvinte și acțiuni care, cât de prost eram atunci, a fost cum a vrut ea : să mai rămânem împreună. Ca să vă dați seama ce om este, poți să îi zici „Drăcușor cu chip de înger„. La munte am vorbit multe, mi-a zis care este situația și oricum nu avem șanse să fim împreună. Eu o credeam, este prostie mare să crezi o femeie îndrăgostită de un bărbat, pe suflet au ceva, dar zic cu totul altceva. Ne-am rătăcit prin munți, noroc de un căruțaș care ne-a luat și ne-a adus din mijlocul pădurii la gară, de unde ne-am întors în București.
În ciuda a multor factori negativi, după acea zi de munte eu mă îndrăgostisem de ea. De exemplu ea vorbea la telefon cu prietenul ei față de mine și colegii mei de cameră. Îi era indiferent de ce zic cei din jur. Când vorbea cu el, uita de mine, dar pe urmă mă alina prin : „Eu de el sunt îndrăgostită, dar de tine îmi place. Cu timpul nu se știe nimic”. Eu sunt un om foarte îngăduitor și în ziua de azi, dar de la dragoste la ură este un pas. A vorbit odată cu el la telefon față de mine și întrebarea ei era : „Când vii ? Când vii ?”. Uitase de mine. Atunci mi-am dat seama de prostia mea și unde mă aflu. Am decis că gata, pun capăt. Ea mai venea pe la noi cu diferite scopuri, își mințea iubitul că merge la baie. Nu vreau să intru în detalii, dar eu nu mai aveam acces la nimeni în căminul nostru sat. Gata, toate mă vorbiseră și eram pentru ele un simplu băiat, nu și potențial prieten. Eu între timp am pus ochii pe o altă fată mai frumoasă, dar ea avea prieten arab bogat care o iubea. Tot din sat am aflat. Și acum țin la ea și o respect.

Kyskaa este o persoană foarte charismatică. Ea nu suportă concurența, la școală și facultate a avut și are note mari, limbile străine le cunoaște perfect, iar dacă cineva știe ceva iar ea nu știe, face tot posibilul să demonstreze că ea știe mai multe. Și într-adevăr, este deșteaptă. Nu suportă concurența în special a fetelor cu privire la băieți, le elimină prin toate căile posibile. Dacă aș fi știut cine este ea, m-aș fi ferit ca de drac.
Acum mai comunicăm, i-am mai făcut ceva urât, s-a supărat, dar după 3 luni îi trece. Are și ea blog de un an, unde este lăudată și aplaudată, dar ea nici o dată nu a reușit să se înțeleagă cu colegile ei de cameră, pe care le cunosc și sunt oameni normali.
Fugiți de oamenii charismatici, căci de vă ajung o să pățiți ca și mine. Fiți deștepți, căci se zice că prostul se învață din greșelile sale, cum am făcut și eu. Recunosc că nu am fost curajos.


31 comentarii on “Prietena mea Kyskaa”

 1. repierre spune:

  Şi care-i adresa blogului ei?

 2. Didi spune:

  daca vede gagik-su blogu ?:))

 3. george spune:

  Prin ce era carismatica tipa, si daca era carismatica de ce sa fugi de ea??? Poate ca in tot rolul asta tu ai fost papagalul (scuze) si prea multa bunatate strica.
  e doar un sfat frate

 4. Laura spune:

  Ti se pare ok sa scrii detalii intime despre fata respectiva,sa pui si poze?de ce nu ii zici verde in fata ce simti fara a face publice sentimentele pentru ea. Parerea mea.

  • gawryk spune:

   Daca aveam sentimente nu mai publicam acest articol

   • Yo cred ca inca te mai doare. Daca nu aveai sentimente si nu te durea nu o mai bagai de seama, uitai tot raul pe care ti l-a facut, o ignorai pur si simplu. Prin acest post nu faci decat sa iti intensifici ura pentru ea!

   • gawryk spune:

    Nici un pic. Din contra, daca ma durea, tineam in mine.Mi-i indiferent, de aia am postat acest articol.

   • gawryk spune:

    iti dai seama ca numai vorbeste cu mine timp de 3 luni, o sa incerce sa faca ceva, sa ma sperie, sa ma injure…. Eu nu pot sa o iert pentru ca din cauza ei nu am avut acces la altcineva…. Ma doare in brisca de ea…

   • Invata gramatica, „numai vorbeste cu mine timp de 3 luni” :-))))))
    Personal, consider ca nu este neaparat vina ei „pentru ca din cauza ei nu am avut acces la altcineva”, problema este in tine. Prin „Fiți deștepți, căci se zice că prostul se învață din greșelile sale, cum am făcut și eu. Recunosc că nu am fost curajos” te caracterizezi singur. Ce sa zic? Fii tare si maturizeaza-te. Sunt 3 miliarde de femei care te asteapta. Succes!

  • gawryk spune:

   Detaliile pe care le cunosc despre ea le tin pentru mine, iar ce am scris am considerat ca pot fi scrise. Ea mi-a povestit viata ei, dar nu am vrut sa scriu ceva vulgar

 5. Andreea spune:

  Cred ca vorbeste dezamagirea unei iubiri neimpartasite.

  Tipa e chiar draguta

 6. no name spune:

  se pare ca ai probleme cu maturizarea…..eu nu cunosc acest „drac charismatic”, dar indiferent ce ai fi avut tu cu ea, si mai ales daca ai pretentia de a te impune a fi serios, nu ai expune public detaliile picante ale vietii tale intime…incearca sa devii barbat si nu dispera….

 7. Ovi spune:

  Domnisoara in cauza a citit articolul,dansa ce zice?Banuiesc ca pozele si articolul sunt postate inclusiv cu acordul ei.Apropo de blogul dansei,am intrat si nu degeaba are și ea blog de un an, unde este lăudată și aplaudată. Salutari cordiale.Cosmin

 8. gawryk spune:

  Ok, se scrie nu mai, stiu, dar am scris repede. Sunt atent cand scriu articolele, nu si comentariile. Oricum, greselile sunt ca la ele acasa la mine in texte,dar sper sa le elimin. Asta s-a intamplat acum 3 ani, asa ca iti dai seama ca m-am schimbat mult de atunci.
  Puteam sa scriu foarte mult, dar multe detalii oboseste omul…

 9. Timur spune:

  mdaaaaa gawryk….

 10. Timur spune:

  mdaaaa gawryk….

 11. gawryk spune:

  Sunt un looser, te intereseaza pe tine. E usor de observat greseli, mai greu sa nu le faci…
  Am plans eu de mila ?
  Sictir tie

 12. nika spune:

  Iart-o si tu ca e cum e, fii tu mai destept!

 13. gawryk spune:

  Scopul publicarii : sa scriu o istorioara care s-o citeasca mai multi.

 14. gawryk spune:

  Ba, termina, vad ca folosesti un vocabular urat.

 15. gawryk spune:

  Dacă nu-ti place, nu citi, treci cu vederea. Mi-au citit vreo 200 de oameni articolul. Ai coeficientul de inteligență mai scăzut decât îl crezi că-l ai…

 16. Oxana spune:

  Cred ca cel mai potrivit comentariul la acest eseu ar fi poemul Glossa a lui Eiminescu:

  “Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.

  …..
  Caci acelorasi mijloace
  Se supun câte exista,
  Si de mii de ani încoace
  Lumea-i vesela si trista;
  Alte masti, aceeasi piesa,
  Alte guri, aceeasi gama,
  Amagit atât de-adese
  Nu spera si nu ai teama.
  ….

  Cu un cântec de sirena,
  Lumea-ntinde lucii mreje;
  Ca sa schimbe-actorii-n scena,
  Te momeste în vârteje;
  Tu pe-alaturi te strecoara,
  Nu baga nici chiar de seama,
  Din cararea ta afara
  De te-ndeamna, de te cheama.

  Tu ramâi la toate rece,
  De te-ndeamna, de te cheama:
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera si nu ai teama;
  Te întreaba si socoate
  Ce e rau si ce e bine;
  Toate-s vechi si noua toate:
  Vreme trece, vreme vine.”

 17. costea spune:

  Aestea si sunt cele mai pricolinaie padrugi… Ehhh, Andrei, Andrei… Asta ar fi trebuit sa fie pentru tine o experientza deosebite. Astfel de fete… una la o mie, cred ca-s trecute in Cartea Rosie. Kiiiissska!!! Piss piss pisss…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s